Review van de Asus Memo Pad HD7

123BestDeal Review: Asus Memo Pad HD7

Vanaf nu gaan wij om de paar weken een tablet reviewen en verloten onder onze Facebook Fans!

Inleiding

Wij nemen de aftrap met de Asus Memo Pad HD7. Een gloednieuw toestel van Asus en de opvolger van de populaire Asus Memo Pad 7ME. De nieuwe HD7 valt in de budget categorie tablets maar kan desondanks qua prestaties prima meekomen met duurdere alternatieven.

Kenmerken

 • Een 1,2 Ghz Quadcore processor
 • 16GB geheugen voor applicaties, foto’s, video’s en andere content
 • 2 camera’s (5MP aan de achterzijde, 1.2MP aan de voorzijde)
 • Een MicroUSB poort en een MicroSD kaartslot om de 16GB geheugen uit te breiden
 • Nieuwste versie van Android (4.2) met aanpassingen van Asus.

In de doos

 • De Asus Memo Pad HD7
 • Micro USB kabel voor aansluiting op computer
 • Adapter met USB aansluiting om de tablet op te laden
 • Een zeer korte handleiding van 7 pagina’s die eigenlijk alleen uitlegt waar de knoppen voor zijn en hoe de tablet opgeladen dient te worden.
 • Een soort bureauhouder van plastic

Beste punten

 • Deze tablet is echt lekker vlot en kan zoals eerder gezegd prima meekomen met de prestaties van bijvoorbeeld de Nexus 7 tablet bij gebruik van internet en simpele games.
 • Geheugen kan worden uitgebreid! Ondanks de 16GB aan geheugen die de tablet heeft kan het zijn dat foto’s (van bijvoorbeeld een digitale camera) al snel veel geheugen in beslag nemen. Wanneer dit het geval is bij de Asus Memo Pad HD7 is de oplossing simpel, u steekt gewoon een leeg MicroSD kaartje in de tablet en kunt hiermee tot 32GB aan extra ruimte gebruiken.
 • De prijs van de tablet, voor circa 150 euro heb je een prima tablet waarmee je lange tijd uit de voeten kunt.

Mindere punten

 • De bouwkwaliteit is niet geweldig, je merkt dat het plastic af en toe wat kraakt en dat bijvoorbeeld de opening voor de MicroSD kaart-houder niet is afgewerkt met een klein klepje.
 • Asus heeft een stukje plastic meegeleverd wat door moet gaan als bureauhouder. Helaas voelt het plastic voetje zo goedkoop en breekbaar aan dat het eigenlijk afbreuk doet aan het geheel.
 • Niet gemaakt voor zware games, hoewel de tablet de algemene taken prima kan uitvoeren is hij niet opgewassen tegen de nieuwste games waar veel rekenkracht voor nodig is. De beelden beginnen dan flink te haperen en de lol is er dan snel vanaf.

Hardware

De hardware is niet zozeer heel bijzonder te noemen maar Asus heeft toch een heel goede combinatie weten te vinden tussen prijs en kwaliteit. Voor de prijs van de Asus Memo Pad HD7 kun je ook een 10 inch tablet van een onbekend merk kopen die al met al veel minder zal presteren, waarvan de hardware eigenlijk een bij elkaar geraapt setje componenten is, en de support en updates ver te zoeken zijn.

Nee, de Asus heeft ons eigenlijk best heel positief verrast met de MemoPad HD7 toen wij hem bevrijdden uit zijn doosje.

Opstarten

De eerste keer opstarten duurt altijd wat langer dan normaal, de eerste applicaties worden geïnstalleerd en de tablet wordt klaar gemaakt voor gebruik. Het Android systeem wil graag wat basis informatie van de gebruiker hebben om de tablet te personaliseren en vervolgens kunnen we van start. Asus heeft gelukkig niet al te veel poespas toegevoegd aan het uiterlijk van het besturingssysteem zoals Samsung vaak doet. Asus heeft alles redelijk origineel gehouden en uiteraard wel zelf de nodige applicaties toegevoegd.

Beeldscherm

Het scherm heeft een relatief hoge resolutie maar is verder niet heel bijzonder, de pixels lijken een beetje in elkaar over te lopen. De helderheid is daarentegen prima en fel genoeg om buiten gebruik te maken van de tablet. Ook de kleuren zien er goed uit en zijn via een aparte applicatie van Asus naar eigen wens in te stellen. Wat wel tegenvalt is het zwart- en wit beeld. Wat zwart zou moeten zijn is meer een soort donkergrijs en wat wit hoort te zijn wordt weergegeven als een ‘net niet wit/grijsachtig’ witte kleur. Een aspect wat wel irritant is aan het scherm is het feit dat het een vingerafdrukken magneet is, dit zorgt er vervolgens weer voor slechte leesbaarheid.

Camera en speakers

De camera is natuurlijk niet te vergelijken met een normaal fototoestel en bij ons is nog nooit de vraag beantwoord waarom iemand foto’s zou willen maken met een tablet. Het formaat is onhandig, de kwaliteit valt tegen en je loopt eigenlijk gewoon voor gek wanneer je met een tablet voor je neus foto’s aan het maken bent. Desondanks heeft Asus wel software meegeleverd waarmee eenvoudig de foto’s wat op te leuken zijn, zo worden kleuren bijvoorbeeld automatisch verbeterd en krijg je toch wat levendigheid in de tablet-foto’s. De camera aan de voorkant is leuk meegenomen want video/skypegesprekken nemen flink toe in populariteit, en hiervoor is de 1.3MP camera van de Memo Pad HD7 prima geschikt.

Accu / batterij

Hier zijn wij zeer positief over verrast, de accu van 3950mA gaat met gemak een dag mee en de tablet verbruikt haast geen vermogen wanneer hij in slaapstand is. Je zou zeggen dat dat laatste tot het verwachtingspatroon zou moeten voldoen, maar niets is minder waar met bijvoorbeeld de eerste Nexus 7. Deze tablet blijft namelijk in de slaapstand flink vermogen eisen van de accu wat resulteert in een tablet die op de meest vreemde momenten leeg is.

Accessoires

Bij een nieuwe tablet kun je natuurlijk niet zonder goede bescherming, een stevige hoes voor de Asus Memo Pad HD7 vind je hier (ook verkrijgbaar in het roze) en denk ook aan handige accessoires op vakantie zoals een raamhouder voor navigatie of een hoofdsteunhouder zodat de kinderen achterin rustig blijven.

Conclusie

De Asus MemoPad HD7 is eigenlijk een prima tablet voor zijn prijs. De snelheid van de tablet is niet heel bijzonder, het scherm is niet heel bijzonder, maar Asus heeft er eigenlijk best een heel goede combinatie van weten te maken.

Wij geven hem een 7,5

REACTIES (0)

Laat een reactie achter

Naam*
Email*
Onderwerp*

Uw emailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Uw reactie*