Screenprotector aanbrengen in de badkamer

Een screenprotector aanbrengen, voor veel mensen is dit een hels karwei. Het makkelijkst gaat dit in een stofvrije ruimte, maar in een normaal huis is dit bijna ondenkbaar en we beschikken thuis niet over een steriele operatiekamer. 

Rondzwevende stofdeeltjes komen tijdens het aanbrengen van een screenprotector vaak tussen de protector en het scherm terecht en dit zorgt deels weer voor die vervelende en lelijke bubbels. Maar er is een oplossing voor! Breng een screenprotector aan in de badkamer, na het douchen. De stoom houdt namelijk de stofdeeltjes vast, waardoor deze op de grond neerslaan. Tijdens of direct na het douchen is de badkamer dus tijdelijk een nagenoeg stofvrije omgeving. Zorg er dan alleen wel voor dat er geen ventilator aanstaat en het raam gesloten blijft. De luchtcirculatie die dan ontstaat heeft alleen maar een averechts effect. 

Is de stoom dan niet schadelijk voor het toestel? Nee, de hoeveelheid stoom die vrij komt tijdens een douchebeurt zal niet leiden tot waterschade. Er komt hooguit wat vocht tussen de screenprotector en het scherm van uw tablet of smartphone. Dit zal binnen een paar dagen vanzelf opdrogen en dan is er niks meer van te zien. 

Stap 1: Laat vooraf de hete douche ca. 5 minuten lopen

De douche ongeveer 5 minuten laten lopen met heet water is lang genoeg om voldoende stoom/waterdamp te creëren en zodoende de circulatie van stofdeeltjes tijdelijk tegen te gaan. U kunt de douche ook laten lopen tijdens het aanbrengen, maar dit is aan u.

Stap 2: Reinig het display  

Het is zeer belangrijk dat u het scherm eerst ontdoet van stofdeeltjes en vette vingers. Zorg voor een doekje dat geen pluisjes achterlaat. Wij raden aan dit met een microvezel doekje te doen. De meeste screenprotectors in onze shop worden standaard geleverd met een microvezel reinigingsdoekje. Het kan gebeuren dat er iets van de waterdamp op het scherm achterblijft, maar dit is niet erg. Zo lang het scherm maar vrij is van vuil, stof en vlekken. 

Stap 3: Was uw handen met water en zeep, droog ze niet af

Leg de screenprotector voorzien van de twee beschermfolies alvast klaar. Belangrijk: haal de twee beschermfolies er niet af! Was vervolgens uw handen met water en zeep en schud het overtollige water af. Droog uw handen niet met een handdoek! Het afdrogen met een handdoek kan er voor zorgen dat er weer pluisjes en stofdeeltje aan uw handen komen te zitten.  

Stap 4: Breng de screenprotector op de juiste manier aan

Maak een hoekje van de onderste beschermfolie (vaak aangegeven met een 1) los van de screenprotector en vouw deze om. Raak de screenprotector zelf niet aan met uw vingers. Het kan helpen uw vingers iets vochtig te houden zodat ze in ieder geval niet gelijk vette vingervlekken achterlaten. Positioneer de screenprotector in de juiste hoek. Geduld is hier een schone zaak en probeer gelijk de juiste positie te vinden. Bent u tevreden? Haal nu de rest van de onderste beschermfolie beetje bij beetje los (dus niet gelijk in één keer) en bevestig voorzichtig de hele screenprotector. 

Stap 5: Wrijf de luchtbellen weg met een bankpas of creditcard 

Als u de screenprotector eenmaal goed heeft bevestigd kunt u met bijvoorbeeld een bankpasje voorzichtig de luchtbellen naar de zijkanten wegwrijven. Doe dit langzaam maar stevig en probeer niet halverwege het pasje op te tillen om opnieuw te beginnen. 

Zit er ook nog vocht bij onder, dan kunt u deze ook voorzichtig naar de zijkanten wegwrijven. Houd een microvezel doekje bij de hand om het vocht weg te deppen als dit in de buurt komt van bijvoorbeeld knoppen, microfoon of speakers. 

Stap 6: Verwijder nu ook de bovenste beschermfolie (vaak aangegeven met een 2). 

Zorg ervoor dat u de bovenste beschermfolie pas verwijderd als u helemaal tevreden bent met het resultaat. 

Stap 7: Even geduld ..

Het is aan te raden het toestel nu even een nachtje niet te gebruiken om de screenprotector goed te laten hechten. Het kan voorkomen dat er na enkele dagen nog steeds een klein beetje vocht onder de screenprotector zit. Dit trekt vanzelf weg en kan zelfs tot anderhalve week duren. 

Screenprotector aanbrengen badkamer

Het blijft een lastig klusje om de screenprotector zonder luchtbelletjes en achtergebleven vuildeeltjes aan te brengen, maar door dit in een stomende badkamer te doen gaat het al wat gemakkelijker en wordt de kans op stof wat zich elke keer wil hechten sterk gereduceerd.

De waterdamp die zich in de badkamer verspreid door het warme water heeft geen invloed op de werking van de tablet/smartphone. Maar wees wel voorzichtig met waterdruppels die via kiertjes en gaatjes van luidspreker en microfoon in de smartphone terecht kunnen komen. U bent gewaarschuwd. 

Komt u er nog niet uit dan kunt u altijd Youtube raadplegen. Hier zijn vele video’s te vinden van personen die stap voor stap uitleggen hoe u een screenprotector moet aanbrengen. 

Veel succes! 

REACTIES (3)

 • Comment Author
  tablet screenprotector
  karlein kemps 2017-05-26 15:00:31

  Bij mij is het mislukt,het is ook een groot scherm,10,6 inch,en ik kan me niet veroorloven steeds nieuwe protectors aan te schaffen zolang het mislukt (ik krijg de luchtbellen met een bankpas er niet onder vandaan,hele avond geprobeerd...is er iemand die weet waar je het kunt laten doen ? Ik hoorde dat in de fabriek het met een vacuümpomp gebeurt en misschien zijn er winkels die dit hebben en kunnen doen ?

 • Comment Author
  niet aan te bevelen
  johan 2018-03-03 12:12:35

  Inderdaad, na drie van deze dingen de moed opgegeven. Ik heb er nu zoveel geld aan uitgegeven dat het beter is om er ooit gewoon een nieuw scherm in te laten zetten. Ik heb bij mijn vorige telefoon ooit 1 krasje opgelopen. Met deze telefoon heb ik meer dan 2 jaar gedaan (gorillaglas 3) Nu heb ik gorillaglas 5, dus nog harder. Ik laat het voor wat het is. Ik erger me dood als er ook maar één klein stofje onder zit, en dat is bijna niet te voorkomen.

 • Comment Author
  Nieuwe plaklaag
  A drie 2018-12-30 19:35:39

  Waarom zorgen ze niet dat je de oude plaklaag kan verwijderen ! En er op een of andere manier een nieuwe op kan doen of laten doen :(((

Laat een reactie achter

Naam*
Email*
Onderwerp*

Uw emailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Uw reactie*