Uw Smartphone in 30 seconden opladen

Een bedrijf genaamd Storedot is bezig met een technologie dat ons beloofd een Smartphone batterij binnen 30 seconden volledig te kunnen opladen. Denk alleen niet dat we hier binnenkort al van kunnen genieten… Maar toch

Storedot onthulde afgelopen maandag haar prototype op de Microsoft’s Think Next conferentie in Tel Aviv. Het bedrijf toonde de technologie aan de hand van een bijna lege Samsung Galaxy S4, die ze volledig lieten opladen in slechts 30 seconden! Een opvallend korte tijd in een wereld gedomineerd door laders die er uren over doen om een batterij volledig op te laden.

 

Tot op heden werkt het prototype alleen met Samsung’s laatste generatie handhelds, maar Storedot geeft aan dat het zich momenteel volledig focust om de technologie ook werkend te krijgen op andere telefoons.

In eerste instantie was het Storedot niet eens te doen om het opladen van batterijen. Het bedrijf hield zich bezig met halfgeleiders opgebouwd uit peptiden (verbonden organische aminozuren) die worden omgezet in eiwitten als ze verbonden zijn.

Peptiden zijn populair geworden onder bodybuilders vanwege hun eiwitproductie, en daarnaast zijn peptiden ztegenwoordig ook terug te vinden in een breed scala aan huidverzorgingsproducten. Storedot is ervan overtuigd dat diezelfde peptiden ook van pas komen voor het opladen van Smartphone accu’s.

Het opladen van batterijen voor Tablets en Smartphones is een zeer interessante en gewilde markt geworden voor beginnende en experimenterende bedrijven. De belangrijkste trend die je momenteel terug ziet is de ontwikkeling van het draadloze opladen van de batterij.

Kijkend naar de video van Storedot is te zien dat ze zich niet baseren op het draadloze laden voor hun technologie. Sterker nog, de lader die het bedrijf gebruikt heeft de afmeting van een gemiddelde laptop lader. Op het moment dat de lader is aangesloten op een Smartphone batterij, zet de lader de peptiden in beweging waardoor de oplaadtijd enorm wordt verkort.

Ondanks het feit dat deze techniek zeer belovend is, zullen we nog wel even geduld moeten hebben voordat wij Smartphone gebruikers hier zelf van kunnen gaan profiteren.

Het prototype werkt alleen met de Galaxy S4 en dit wordt momenteel nog uitgebreid voor meerdere type Smartphones. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een kleinere afmeting lader.

Het bedrijf denkt eind 2016 helemaal klaar te zijn om te gaan produceren voor de consument.

We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

REACTIES (0)

Laat een reactie achter

Naam*
Email*
Onderwerp*

Uw emailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Uw reactie*