VR Bril

Virtual Reality; klonk het een tijdje geleden nog als toekomstmuziek, inmiddels is het in opkomst voor de gewone man. Wij kijken er niet raar van op dat het over een jaar de meest normale zaak van de wereld is. Naast de Google Cardboard hebben enkele grote fabrikanten van smartphones inmiddels al hun eigen professionele VR bril gepresenteerd, zoals de Samsung Gear VR en de HTC Vive. Maar de bekendste van allemaal is toch wel de Oculus Rift, ontstaan als Kickstarter project welke in 2012 maar liefst tien keer het beoogde bedrag van 250.000 dollar wist op te halen. En dan is er nog onze eigen VR Pro als mooi en betaalbaar alternatief voor onder andere de Oculus Rift en Samsung Gear VR.

Wat is Virtual Reality nu eigenlijk?

Voordat we verder ingaan op de verschillende VR brillen, eerst even een korte uitleg over wat Virtual Reality nu precies is en wat het allemaal te bieden heeft.

De naam zegt het eigenlijk al wel. Vrij vertaald naar het Nederlands, virtuele realiteit. Dankzij de VR bril krijg je de getoonde beelden vrijwel direct op je netvlies, zonder visuele informatie van buitenaf. Dit komt omdat de bril je ogen volledig omsluit. Hierdoor waan je je op dat moment echt even in je eigen realiteit die je ziet met de VR bril. Ook al zit je rustig thuis op de bank, toch ervaar je je op dat moment in de virtuele werkelijkheid. Via de head-tracking technologie kun je volledig om je heen kijken door simpelweg je hoofd te bewegen. De VR bril zelf, of smartphone - afhankelijk van het type bril - volgt alle bewegingen die je met je hoofd maakt.

Woon een concert bij alsof je er echt bij bent, loop langs de rand van de Grand Canyon alsof je er zelf loopt, bekijk thuis op de bank een film alsof je in een bioscoopzaal zit. Met Virtual Reality is het allemaal mogelijk. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Je ziet alles in 3D en en je kunt 360 graden om je heen kijken!

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk het onderwerp terug in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Wat kunnen we allemaal van VR gaan verwachten?

Virtual Reality wordt het helemaal aankomend jaar. VR is nu nog voornamelijk bekend op gebied van games. Maar VR biedt ontzettend veel kansen voor veel verschillende bedrijven en instanties. Van autofabrikanten, toeristische attracties tot aan de makelaar om de hoek. Eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.

Zo kan de makelaar virtual reality inzetten om de potentiële klant een virtuele rondleiding te geven door een huis, bijvoorbeeld om te laten zien wat er allemaal met de woning mogelijk is. Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst. Heb je vakantieplannen? Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving. Dat is op deze manier toch veel leuker dan via het beeldscherm en een beetje met de muis te klikken? Erg leuk ook om weer even de vakantieherinneringen op te halen als je weer in ons koude en regenachtige Nederland bent.

Vooral Facebook ziet veel potentie in VR, zoals een virtuele kantoorruimte waarin presentaties gegeven worden en iedereen met elkaar kan praten. Facebook is er zelfs zo van overtuigd dat ze liefst twee miljard dollar hebben neergelegd voor het bedrijf achter de Oculus Rift VR bril.

Google Cardboard

De VR Google Cardboard maakt het mogelijk om op een simpele en betaalbare manier kennis te maken met de virtuele werkelijkheid. De cardboard is bedoelt om de wereld van Virtual Reality voor iedereen bereikbaar te maken. De bril is eenvoudig in elkaar te vouwen en geschikt voor een groot aantal smartphone modellen. Maar om eerlijk te zijn is het geen VR bril om lange tijd te dragen en het biedt ook niet de beste VR beeldkwaliteit. Maar zoals we al zeiden, het is een perfecte bril om eerst kennis te maken met Virtual Reality. 

VR Pro bril

De VR Pro is een VR bril van professionele kwaliteit voor een schappelijke prijs in vergelijking met bijvoorbeeld de Oculus Rift of Samsung Gear VR. Maar de Oculus Rift maakt dan ook gebruik van een eigen display en andere technieken die benodigd zijn voor Virtual Reality, terwijl de VR Pro bril gebruik maakt van de techniek van je eigen smartphone. De telefoon is eenvoudig in de bril te plaatsen om te kunnen genieten van de virtuele werkelijkheid. 

De VR Pro is voorzien van een comfortabele hoofdband en van heerlijk zachte kussens rondom de lenzen. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort. Ook de lenzen zijn in hoogte en diepte verstelbaar om zo een voor je eigen smartphone een zo optimaal mogelijke beeldkwaliteit te creëren. 

De VR Pro bril is verkrijgbaar bij 123BestDeal.

VR Pro bril

REACTIES (2)

 • Comment Author
  Blog
  Peter 2015-11-12 09:50:27

  Supergave gadget, en bij 123 ook nog voor een mooi prijsje. Ga em gelijk proberen!!

 • Comment Author
  VR-bril
  Jur 2016-07-22 23:54:35

  Is inderdaad een mooie bril, alleen wat niet zo handig is is dat je de telefoon eruit moet schuiven ipv klappen. Bij een bril zoals de VR-i bril die ik heb (Gekocht op vr-i.nl, hij is ook te koop op BOL zag ik), kan je hem openklappen waardoor je de telefoon gemakkelijk kan bedienen en dus snel een ander film kan opstarten. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. mvg, Jur

Laat een reactie achter

Naam*
Email*
Onderwerp*

Uw emailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Uw reactie*