VR Video

Virtual Reality is hot op dit moment. Sinds deze week is de Oculus Rift officieel verkrijgbaar. Een VR bril die de laatste maanden al vaak in de media voorbij is gekomen. Voor je smartphone zijn inmiddels ook al duizenden apps verkrijgbaar voor een mooie virtual reality ervaring. Je hebt hiervoor alleen wel een voor je smartphone geschikte virtual reality bril nodig. Maar ook Youtube speelt in op de virtual reality trend. Er zijn inmiddels tal van virtual reality video´s te vinden op Youtube. Met deze blog geven we je een lijst van must-see 360 graden VR video's die er op Youtube te vinden zijn. Ze zijn te herkennen aan de toevoeging #360video. Als je hierop zoekt in de Youtube app, dan krijg je vanzelf een lijst met alle geschikte video's te zien. Je kunt ze afspelen op je smartphone en met behulp van een passende VR bril ervaar je alsof je het zelf mee maakt. Het mooie is dat je gewoon rondom je heen kunt kijken. De video volgt de bewegingen van je hoofd. 

Bekijken van video's via de Youtube app met je VR Bril

Wanneer je een 360 graden video wilt gaan afspelen voor gebruik in je VR bril, dan is het noodzakelijk dat het beeld in tweeën gesplitst wordt. Dit is heel eenvoudig. Open de video met de Youtube app (nieuwste versie). Zo gauw de video met afspelen begint verschijnt er rechts onderin het beeld een symbool van een brilletje. Wanneer je op dit symbool klikt, wordt het beeld in twee delen gesplitst. Plaats nu de smartphone in de VR bril en geniet van een 360 graden video in 3D.

Let op! Helaas is dit op het moment van schrijven nog niet beschikbaar voor de Youtube app van iOS. iPhone gebruikers moeten dus nog even geduld hebben. 

1. Een ritje met de Baron 1898 in de Efteling

Dé achtbaan van de Efteling, Baron 1898. De vorig jaar geopende achtbaan is razend populair en de wachtrijen zijn op drukke dagen dan ook behoorlijk lang. Geen zin in lange wachtrijen, de rit nogmaals ervaren of alvast ervaren hoe het is? Dan is deze video een must-see. Beleef de vrije val van 37,5 meter, maar dan gewoon thuis op de bank. 

 

2. Race mee met een Indycar over de Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge in San Francisco is voor mij persoonlijk de mooiste brug die ik tot nu toe ooit heb gezien. Voor iedereen die wel eens in San Francisco is geweest kan dit vast beamen. De cijfers liegen er ook niet om. De brug is 2,7 kilometer lang met een spanwijdte van bijna 1300 meter, waarvan de pijlers maar liefst 230 meter hoog zijn. Het wegdek ligt bijna 70 meter boven het wateroppervlakte. Met onderstaande video is het mogelijk om virtueel met een Indycar mee te rijden over dit moderne wereldwonder. 

 

3. Op vakantie in het paradijs

Met deze 360 graden Youtube video waan je je helemaal op een ultieme vakantiebestemming. Je komt met het vliegtuig aan - je kijkt zelfs even mee in de cockpit - op Hamilton Island in Australië, waarnaar je een echte jetset vakantie kunt beleven. Na het zien van deze video wil je er meteen naartoe. Duik mee naar de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef, sla een balletje op de golfbaan, vaar mee met een luxe yacht en ga zo maar even door. Met deze video ervaar je het allemaal zonder er voor naar de andere kant van de wereld te hoeven vliegen. 

 

4. Beklim een 75 meter hoge boom

Als je hoogtevrees hebt kun je deze video maar beter overslaan. Klim mee in deze 75 meter hoge boom in het Warren Nation Park in Australië. 

 

5. Een ritje over de Las Vegas Boulevard

Rijd mee over de wereldberoemde boulevard van Las Vegas. Met deze video kun je vanaf een rijdende auto de gehele Las Vegas Boulevard bekijken, 360 graden om je heen. Natuurlijk bij nacht, want dan komt "The Strip" pas echt tot leven. Zie hoe de pyramide van het Luxor hotel, hotel New York New York, de nagebootste Eifeltoren, Ceaser's Palace en vele andere beroemde hotels aan je voorbij gaan. Je kunt alleen niet even een van de tientallen casino's binnenstappen om even een gokje te wagen. Maar een gokje wagen om deze video te bekijken met je VR bril ligt binnen handbereik. 

 

6. Een piloot voor 11 minuten

Altijd al eens mee willen vliegen in de cockpit van een vliegtuig? De kans dat je dit ooit in het echt zult meemaken is nihil, tenzij je zelf piloot of cabin crew bent natuurlijk. Daarom is deze Youtube video een must-see. Je vliegt mee met een Swiss Air Airbus A320 van Geneve naar Zurich. Geniet van het mooie uitzicht wat een piloot iedere vlucht mag ervaren. Bekijk het opstijgen, een deel van de vlucht, het aanvliegen, landen en taxiën vanuit de cockpit. En natuurlijk kun je ook met deze video helemaal om je heen kijken. Zo zie je precies welke handelingen er allemaal verricht worden. Je moet ze alleen wel kunnen begrijpen ;)

 

7. Tomorrowland 2014

Nog een keer nagenieten van Tomorrowland 2014, of wil je een keer ervaren hoe het er op zo'n festival aan toe gaat? Met deze video is het alsof je er midden in staan. Ook krijg je met de video even de mogelijkheid om het festivalterrein vanuit een helicopter te bekijken.

 

8. Sterrenhemel inclusief melkweg 

In Nederland een zeer uniek verschijnsel, helemaal als je in de Randstad woont; een kraakheldere sterrenhemel waarbij ook nog eens de melkweg zichtbaar is. Daarom willen we je deze video niet onthouden. Met deze virtual reality video ervaar je een timelapse van een prachtige sterrenhemel gewoon op de bank. 

 

Zelf nog geen VR bril?

Heb je zelf nog geen VR bril, maar wil je wel graag bovenstaande video's eens "ervaren"? Bij 123BestDeal vind je diverse VR brillen. Van onze eigen professionele VR Pro bril tot aan de betaalbare Google Cardboard of 360Glasses om eerst kennis te maken met de wereld van virtual reality. Bekijk ons passende assortiment brillen door te zoeken op het type smartphone. 

REACTIES (1)

  • Comment Author
    2020-11-18 00:46:11

Laat een reactie achter

Naam*
Email*
Onderwerp*

Uw emailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Uw reactie*